Paź 06

Po prostu… kanapeczki z pasztetem

kanapka z pasztetem i ogórkiem (źródło: pinterest)

kanapka z pasztetem i ogórkiem (źródło: pinterest)

Niby najprostsza rzecz na świecie, a jednak potrafi zachwycić najbardziej wymagających. Mnie to akurat nie dziwi. Od zawsze wychodziłam z założenia, że rzeczy proste najbardziej zachwycają. O czym mowa? O pasztecie z kurczaka. Pamiętacie ten przysmak? Mnie on zawsze towarzyszył podczas wakacyjnych wojaży. Pasztet drobiowy zabierałam na obozy harcerskie i wyjazdy pod namiot z przyjaciółmi. Sprawdzał się zawsze i… wszędzie. W połączeniu ze świeżym pieczywem smakował obłędnie! W ostatnim czasie, pasztet z kurczaka powrócił w moje łaski. Sięgam po niego niemal każdego dnia. Rodzinka jest zachwycona!

pasztet drobiowy Drosed (źródło: drosed.com.pl)

pasztet drobiowy Drosed (źródło: drosed.com.pl)

Pasztet drobiowy ( sprawdź ) to chyba najczęściej kupowany produkt. Ten oferowany przez DROSED (ps. mój ulubiony!) wyróżnia się delikatnym smakiem i co najważniejsze – niską zawartością tłuszczu. Nie zawiera konserwantów i glutaminianu sodu, dzięki czemu śmiało może być serwowany również najmłodszym.

Co powiecie na kanapeczki z pasztetem drobiowym i serkiem topionym? Wbrew pozorom duet ten tworzy naprawdę udaną całość. Taka prosta mikstura fajnie odświeży codzienne kanapki i wprowadzi troszkę inności. Bo kto powiedział, że pasztet ma grać solo? W duecie brzmi równie dobrze 🙂

Składniki:

– pasztet drobiowy

– opakowanie serka topionego

– masło

– szczypiorek

– ogórek zielony

Sposób przygotowania:

Tutaj nie ma żadnej filozofii. Wystarczy utrzeć pasztet drobiowy razem z serkiem i masłem i gotowe. Przygotowaną pastą smarujemy ulubione pieczywo (u mnie żytnie na zakwasie). Każdą kanapkę dekorujemy ogórkiem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.