Świętojańska 13 oraz Al. Jerozolimskie 28 w Warszawie to dwa adresy, które warto zapamiętać. To adresy, które powinny utkwić w pamięci osób lubiących dobrze i smacznie zjeść, zwłaszcza pierogi z pieca. Jako miłośniczka tego wyjątkowego miejsca, mogę śmiało powiedzieć, że nigdzie indziej w Warszawie nie ma restauracji, która poziomem smakowym pierogów dorównałaby Zapieckowi.
Source: foodepix.com via FoodEpix on Pinterest
Jakie rarytasy znajdziemy w Zapiecku? Obok tradycyjnych ruskich i mięsnych pierogów, możemy tutaj skosztować pierogów grzybowych, soczewicowych oraz gryczanych. Te dwa ostatnie są tak wyborne, że często na jednej porcji trudno jest poprzestać. W Zapiecku zjemy również wspaniałe pierogi ze szpinakiem i serem feta – niebo w gębie!!! I to nie koniec. Smakosze słodkich, deserowych smaków mogą liczyć na pierogi serowe, śliwkowe, makowo-bakaliowe oraz z jabłkami i rodzynkami.
W Zapiecku urzeka nie tylko menu (poza pierogami zjemy tu również pyszne sałatki), ale i cudowny wystrój stylizowany na wiejską chatę. Bez względu na porę dnia, panuje tu również doskonała atmosfera. Obsługa także zasługuje na duże brawa.
Zdecydowanie polecam!!!
1 ping