Nie pamiętam dokładnie kiedy zapałałam miłością do zdrowego stylu życia. Mogło to być rok temu. Wiem, że wybór, jakiego dokonałam jakiś czas temu był jednym z najlepszych wyborów w życiu. Wtedy zrobiłam sobie naprawdę dobry prezent. Dziś zbieram jego plony. Odkąd dbam o to, co ląuje na moim talerzu, a co omijam szerokim łukiem – znacznie lepiej się czuję. Jestem nie tylko zdrowsza, ale też bardziej szczęśliwa. Swoją pasją chętnie dzielę się ze znajomymi. Już teraz tworzymy całkiem szerokie grono miłośników zdrowego stylu życia 🙂
I tak, jak kiedyś nie dbałam o to, co gotuję i w czym gotuję, tak teraz z głową wybieram jedzenie i… naczynia do gotowania. Nie wiem czy wiecie, ale mądry wybór garnków ma istotny wpływ nie tylko na smak, ale i jakość dań. Prawda jest taka, że dobrej jakości naczynia do gotowania to element niezbędny dla każdego miłośnika zdrowego gotowania. Jeśli więc (mimo wszelkich starań) wasze potrawy nie smakują tak, jak powinny jest to znak, że czas zmienić używane dotąd garnki.
Philipiak – moje garnki idealne
Długo szukałam idealnych dla siebie garnków. W końcu trafiłam na te odpowiednie. Dzięki nim mogę gotować bez soli i sztucznych dodatków. Co więcej – niektóre modele garnków pozwalają mi nawet gotować bez wody! Nie ukrywam, że takie gotowanie jest oszczędne i bardzo wygodne. Jest też szalenie zdrowe. Warzywa i inne produkty smakują tak, jak je natura stworzyła – bez żadnego oszukiwania, sztucznego podkręcania smaków, bez żadnej chemii.
Garnki Philipiak, bo to na nie padł mój wybór, to coś więcej, niż produkty użytkowe. To cała filozofia zdrowego gotowania, która opiera się na zasadach zdrowego odżywiania. Gotowanie według marki Philipiak to gotowanie bez soli, smażenie bez tłuszczu, z zachowaniem niezbędnych składników mineralnych.
W czym tkwi fenomen garnków Philipiak?
Spytacie na pewno, w czym tkwi fenomen garnków Philipiak. Główną ich zaletą są w pełni zdrowe i nieodkształcające się materiały, z których zostały wykonane. Poza tym cechą, która odróżnia je na tle innych garnków jest akutermiczne dno, które sprawia, że w trakcie gotowania, potrawy nie tracą na jakości, nie wchodzą w reakcje chemiczne, a wszelkie materiały szkodliwe dla organizmu, nie przedostają się do pożywienia. Jest zdrowo!
Kolejną zaletą garnków Philipiak jest fakt, że są antyalergiczne, antybakteryjne i energooszczędne. Co jeszcze podoba mi się w produktach marki Philipiak? Na pewno nowoczesny, elegancki design, który doskonale dopełnia aranżację mojej kuchni. Co tu dużo mówić, produkty te są niesamowicie piękne i stylowe.
Opinie na temat garnków Philipiak
Fakt jest taki, że z kim się nie zetknę, wszyscy sobie chwalą garnki Philipiak. Chwalą je też osoby mniej lub bardziej znane z telewizji, m.in. Agnieszka Cegielska i Karol Okrasa. Opinie na temat garnków Philipiak są bardzo pochlebne (sprawdź). Coś mi się wydaje, że lada moment cuda te będą gościć w co drugiej kuchni. Na pewno będą gościć w kuchni osób, które dbają o zdrowie i zdrowe odżywianie.
Również na forach internetowych, opinie na temat garnków Philipiak są bardzo pozytywne. To właśnie te naczynia, ze względu na ich wytrzymałość, elegancję i wyszukane rozwiązania technologiczne coraz częściej zastępują na europejskich stołach zwykłe garnki. Philipiak od dawna cieszy się należną mu kulinarną renomą. Może więc warto zastanowić się, czy nie nadszedł czas na zmianę garnków na lepsze? 🙂