sierpień 17

Ciasteczka kokosowe

zdrowe ciastka kokosowe

Ostatnio były ciasteczka orzechowe, dziś będą ciacha kokosowe. W sam raz do popołudniowej kawy lub na drugie śniadanie. Robi się je w bardzo prosty sposób. Składniki też nie są jakoś szczególnie wymyślne. Jeśli dbacie o zdrowe odżywianie, na pewno posiadacie wszystko w swojej spiżarni.

Składniki:

– 75g mąki ryżowej

– 125g mąki kokosowej

– 2 jajka

– 80g miodu

– 1 łyżeczka proszku do pieczenia

– 80g oleju kokosowego

Przygotowanie:

Olej i miód podgrzewamy aż do rozpuszczenia. Nie zagotowujemy! Wszystkie składniki mieszamy do połączenia. Formujemy ciasteczka. Trzeba dość mocno je ściskać, bo w przeciwnym razie mogą się rozpaść. Pieczemy przez 15-17 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!!!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.