sierpień 11

Ciasteczka orzechowe

fit ciastka orzechowe

Życie jest zbyt krótkie, żeby wszystkiego sobie odmawiać. Słodycze to moja słabość, przyznaję. Ale i na nie znalazłam sposób. Jako, że nie lubię odmawiać sobie łakoci i odmawiać nie zamierzam, sama sobie piekę ciasteczka. Dzięki temu, że dokładnie wiem co w nich siedzi, nie muszę mieć wyrzutów sumienia. Wszystkie składniki są w pełni legalne. Nie ma tu ani niezdrowego tłuszczu, ani żadnych innych składników, które mogłyby zagrozić sylwetce. Dziś mam dla was genialne ciastka orzechowe z moim ulubionym masełkiem orzechowym. Nie ma tu mąki, ani białego cukru. Nie ma glutenu. Można jeść na zdrowie!

Składniki:

– 110g masła orzechowego (bez cukru i soli)

– 1 jajko

– płaska łyżeczka proszku do pieczenia

– 40g ksylitolu

– szczypta soli

– trochę gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Masło orzechowe blendujemy razem z solą i ksylitolem. Dodajemy jajko i całość miksujemy. Następnie do masy dodajemy pokrojoną na części czekoladę. Mieszamy. Ciasto nakładamy łyżeczką, formujemy ciasteczka i pieczemy w 160 stopniach przez około 18 minut. Smacznego!!!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.