Gru 16

Ciasteczka z masłem orzechowym

fit ciasteczka orzechowe

Jakie są wasze ulubione łakocie? Ja mam ich całe mnóstwo, ale na pewno na samym szczycie znajdują się ciasteczka z masłem orzechowym. W ogóle jestem fanką wszystkiego, co zawiera masło orzechowe. Taka natura 😉 Ciasteczka orzechowe na bazie masła orzechowego to fajna energetyczna przekąska. Możecie po nie sięgać w porze drugiego śniadania lub podwieczorku. Ciasteczka fajnie sprawdzą się do popołudniowej kawki. Jedno ciasteczko ma około 60 kalorii, więc na pewno nie zaburzy wam diety i nie pójdzie w bioderka. Robi się je szybko i w dość prosty sposób. Najważniejsze, żebyście mieli mąkę ryżową i dobre masło orzechowe. Osobiście polecam wam te 100% – bez dodatku cukru, soli i oleju palmowego!!! Gotowi na ciastka? Zaczynamy!

Składniki:

– 180g masła orzechowego

– 80g mąki ryżowej

– 2 łyżeczki proszku do pieczenia

– 2 jajka

– 2 łyżki cukru (np. ksylitolu)

– łyżka cynamonu

Sposób wykonania:

Wszystkie składniki wrzucamy do miski i blendujemy na gładką masę. Z gotowej masy formujemy kulki, które następnie odrobinę spłaszczamy na kształt ciastek. Wrzucamy do piekarnika na około 15 minut. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza. Smacznego!!!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.