listopad 18

Fit brownie z buraków

buraczane brownie

Jeśli czasami tu zaglądacie to pewnie wiecie, że mam bzika na punkcie fit słodyczy. Czasami eksperymentuje z wypiekami, u podstaw których leżą bataty, fasola, cukinie. Dziś przedstawię wam prosty przepis na genialnie brownie z buraków. Tak, dobrze czytacie – z czerwonych buraków. Dokładnie tych samych, których używamy do przygotowania surówki. Brownie jest cudownie wilgotne i bardzo przyjemne w smaku. W ogóle nie czuć w nim buraków! Ciasto jest fit, więc można pałaszować je bez wyrzutów sumienia. Świetnie sprawdzi się na drugie śniadanie, deser lub przed treningiem, kiedy potrzebujemy doładować się energetycznie. Gotowi? To zaczynamy!

Składniki:

– 3 średniej wielkości ugotowane buraczki

– 3 łyżki mąki kokosowej

– 2 łyżki oleju kokosowego

– 2 łyżki kakao

– 3 jajka

– 3 łyżki ksylitolu

– 2 łyżeczki proszku do pieczenia

– 50g gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Wszystkie składniki, oprócz czekolady, blendujemy na gładką masę. Na sam koniec do masy wrzucamy pokruszoną czekoladę. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.