cze 07

Warszawska restauracja Zapiecek zaprasza na wyborne pierogi

Świętojańska 13 oraz Al. Jerozolimskie 28 w Warszawie to dwa adresy, które warto zapamiętać. To adresy, które powinny utkwić w pamięci osób lubiących dobrze i smacznie zjeść, zwłaszcza pierogi z pieca. Jako miłośniczka tego wyjątkowego miejsca, mogę śmiało powiedzieć, że nigdzie indziej w Warszawie nie ma restauracji, która poziomem smakowym pierogów dorównałaby Zapieckowi.

pierogi ze szpinakiem

 

Jakie rarytasy znajdziemy w Zapiecku? Obok tradycyjnych ruskich i mięsnych pierogów, możemy tutaj skosztować pierogów grzybowych, soczewicowych oraz gryczanych. Te dwa ostatnie są tak wyborne, że często na jednej porcji trudno jest poprzestać. W Zapiecku zjemy również wspaniałe pierogi ze szpinakiem i serem feta – niebo w gębie!!! I to nie koniec. Smakosze słodkich, deserowych smaków mogą liczyć na pierogi serowe, śliwkowe, makowo-bakaliowe oraz z jabłkami i rodzynkami.

W Zapiecku urzeka nie tylko menu (poza pierogami zjemy tu również pyszne sałatki), ale i cudowny wystrój stylizowany na wiejską chatę. Bez względu na porę dnia, panuje tu również doskonała atmosfera. Obsługa także zasługuje na duże brawa.

Zdecydowanie polecam!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie będzie publikowany.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.